Evadint impostos


El col·lectiu de Tècnics del Ministeri d'Hisenda (Gestha) ha denunciat que el 86% de les fortunes espanyoles amb un patrimoni superior als 10 milions d'euros no paga l'Impost de Patrimoni. No és la primera vegada que aquest col·lectiu pública estadístiques impactants. Algun cop el propi govern ha sortit al pas dels seus informes, matisant les xifres. Aquesta vegada no ha estat al cas, pel que, tot sembla indicar, que estem davant de dades més que fiables. Per què ha de ser un col·lectiu de treballadors el que faci aquesta denúncia? Encara que el de Patrimoni és un impost condemnat a desaparèixer (els partits polítics majoritaris ho porten en els seus programes), es tracta d'una obligació vigent i per tant cal fer-la complir.

Al mateix temps Espanya continua essent el país de la UE amb més bitllets de 500 euros en circulació. El 25% per cent del total d'aquests bitllets a Europa es mou a casa nostra, fins al punt que arriba a suposar el 64% del valor total de l'efectiu en circulació. Conclusió: Diner negre i economia submergida.

Mentrestant, Alemanya ha començat una croada contra els grans patrimonis del país on s'ha destapat una trama d'evasió d'impostos. Quina enveja! I que consti, no es tracta de criminalitzar els empresaris, sinó d'apostar per la transparència i de seguir les regles del joc.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

A les grans fortunes, de veritat, no els cal evadir impostos. Ja tenen les SICAV, per les que només tributen a un 1%