Desacceleració del consum (i II)


Aquest dimarts es feia públic un estudi de la prestigiosa consultora AC Nielsen sobre les tendències de consum, el que sol considerar-se com un veritable termometre de la situció econòmica de la família tipus. Els catastrofistes llegeixen l'informe i destaquen que el creixement de la despesa és la més baixa dels últims set anys.
Tot i la pujada d'alguns productes bàsics, l'estudi també indica algunes tendències: Es produeix un efecte substitució dels productes frescos (més cars) cap a aliments envasats, i les marques blanques guanyen terreny.
No obstant, s'incrementa la despesa en productes no bàsics, com la perfumeria. Un altre segement que sol ser indicatiu de la situació econòmica és la dels productes electrònics d'oci. Així, la venda de pantalles planes de televisió va pujar un 85% i la de consoles (se'n van comprar 2,2 milions a tot l'Estat) més del 60%.

Desacceleració del consum? Segurament, però també un accelerat canvi d'hàbits de compra

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Per estadístiques les que ens diuen que la mitjana per pagar el cotxe nou ja és de 7 anys, o les que indiquen que les hipoteques ja representen el 71% del total dels crèdits, quan el 1998 eren el 45,2%. Si cada cop estem més endeutats, tard o d'hora aquesta espiral consumista s'acabarà

Dessmond ha dit...

A veure quins indicadors sortiran després del 9-M.
Certament que hi ha un canvi d'hàbits de consum. Però que hi ha una desacceleració econòmica, també. Que hi hagi un augment consum en productes envasats i marques blanques i descens dels frescos al ram de l'alimentació és molt mal símptoma, a més d'un canvi d'hàbit.

Marc Arza ha dit...

Demà els amics Solbes i Pizarro s'estrenen a Antena3 en el primer debat electoral.

Des del bloc catalunya.ffw (www.catalunyafastforward.blogspot.com) seguirem el debat per apuntar una visió catalana que bén segur que serà absent del debat.

Us apunteu a seguir el debat? Els comentaris rebuts s'aniran incorporant al post per generar una conversa paral.lela al duel Solbes-Pizarro.

Marc Arza
www.catalunyafastforward.blogspot.com