Productivitat

L’estudi presentat aquesta setmana pel BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques sobre la distribució territorial de l’stock i els serveis de capital a Espanya dóna els arguments necessaris a aquells que reivindiquen una major inversió en infraestructures a Girona. L’informe assegura que hi ha «contrast entre la potència de la inverió privada productiva i la debilitat relativa de les dotacions d’infraestructures que l’acompanyen».
No obstant, els empresaris no s’haurien de quedar únicament en allò que els serveix d’argument per a reclamar amb més força una reivindicació més que justificada. I és que l’estudi també indica alguna de les debilitats de l’economia gironina, com ara que la productivitat del treball és un 11% inferior a la mitjana catalana i un 3% més baixa que la mitjana espanyola. Una altra dada preocupant és que el creixement de les inversions de capital en TIC és clarament inferior a la mitjana estatal en l’última dècada. Són les conseqüències d’un model productiu sense valor afegit tot i que el nivell formatiu dels gironins és, segons el mateix estudi, superior als que registren Catalunya i el conjunt de l’Estat.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord en les apreciacions. Per cert, és ben llastimós que siguin el BBVA i un institut d'economia de València els que hagin de fer alguns dels millors estudis sobre economia gironina. On són Caixa Girona (tenen servei d'estudis?) o la UdG.