Llegir el BOE et depara algunes sorpreses. L'última, en el butlletí publicat dilluns passat. Una ordre del ministeri de Sanitat que inscriu i declara "d'interés social" la "Fundación Marquesa de Balboa Ancianos Solitarios Venidos a Menos". Llegeixo amb estupor la finalitat de la fundació, entre altres hi ha atendre i cuidar "a pobres vergonzantes" i "ancianos solitarios venidos a menos" que "vivan con personas a quienes estorban" o "en residencias que tienen deficientes condiciones de higiene y en donde ademas les traten mal". A més, preferentment la fundació atendrà "primero a las mujeres, y preferentemente a las que tuvieron una buena posición, con preferencia a las personas de la condición social que tuvo la extinta Excma. Sra. Marquesa de Balboa"

És una fundació privada, i cadascú fa el que vol amb els seus diners, però declarar-la com a entitat d'interés social obre la porta a que rebi subvencions públiques. Si això passés suposaria una clara discriminació, per exemple, per la resta d'ancians en les mateixes condicions però sense el privilegi d'haver tingut una bona posició social.

La presidència de la fundació recau en la Leticia de Borbón de Rojas, i la resta de membres del patronat estan vinculats també amb la família.

Ordre del BOE

Genealogia de la Marquesa de Balboa
Genealogia de Leticia de Borbón de Rojas

Bookmark and Share

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara entenc!!!, Per això,a la Sra LETICIA ,la caixa Girona i cambra de comerç, l'han fet presidir la fundació Príncep d' Asturies; els donaran diners des de la fundació de Girona per poder financiar aquest tipus de fundacions. Ah , sí, però tot va per "FINS SOCIALS!UFFFFFFF!!!!!!!

Oriol Puig ha dit...

Benvolgut Anònim. La Leticia de Borbón que presideix la fundació no és la Letiza Ortiz, dona del príncep gironí. He afegit la seva genealogia, per aclarir-ho.