Beneficis empresarials i salaris

En l'última entrada apuntava que abans de fer reivindicacions salarials caldria estudiar bé els resultats de les pimes gironines. Hi aquí va un indici irrefutable. Segons l'Informe Anual de Recaptació de l'Agència Tributària corresponent a l'any 2006, Hisenda va recaptar a Girona 450 milions d'euros en concepte d'impost de societats, un 37% més que l'any anterior. Al seu torn, la recaptació de 2005 sobe els beneficis empresarials va ser un 12% superior a la de 2004. És evident que aquestes dades apunten un creixement dels guanys molt superior al que han experimentat els salaris o els costos laborals a casa nostra.
L'informe d'Hisenda assenyalar que els impostos directes representen el gruix més important del recaptat a Girona, tot i que en els darrers anys aquest capítol ha anat disminuint per les diverses reformes fiscals. D’aquesta manera, l’IIPF va suposar un volum de recaptació de 683 milions d’euros el 2006, un 19,2 per cent més. Cal assenyalar també l’augment de recaptació en les retencions practicades sobre els fons d’inversió (+202%), que cal atribuir la millora dels mercats borsaris durant el 2005.
Aquells que vulguin verue l'informe complet el trobaran a l'apartat d'estadístiques de www.agenciatributaria.es

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Sóc una treballadora de l'hosteleria, el meu salari no arriba als mil euros i veig com el "jefe" no guanya calés a manta sense invertir un euro en el negoci ni en els treballadors. Quina vergonya!!