Quan la dimensió no ho és tot

En els darrers mesos he escoltat un discurs recurrent sobre la dimensió de l'empresa catalana.Pimes petites que no poden afrontar determinats reptes per culpa del seu tamany. És el mateix que, en determinats àmbits, s'ha utilitzat per a justificar el procés de fusió de caixes. En aquest sentit, han insistit en la necessitat de processos de concentració des del Col·legi d'Economistes de Catalunya a l'Institut Català de Finances. Aquest matí, en la jornada que ACC1Ó ha fet a Girona he tingut l'oportunitat de parlar amb Jordi Serret, Director executiu d’ACC1O. Segons la seva opinió la dimensió no és una excusa per a la internacionalització, i que hi ha microempreses catalanes ben posicionades a tot el món.
Poc després, en Marc Sureda, un emprenedor excompany del Diari de Girona, m'ha fet arribar novetats sobre la seva empresa, WATTPIC, que constaten les paraules de Serret. WATTPIC es dedica a la posada en funcionament de sistemes de seguiment solar amb "efecte veleta" que permeten reduir significativament el cost de generació de l'energia solar. WATTPIC –amb seu al Parc Tecnològic del Vallès i infraestructura de desenvolupament a Cassà i Llagostera– ha estat present fa uns dies en una fira a Hamburg, aquesta setmana es posiciona al mercat australià i d'aquí a uns dies viatjaran a California. Un exemple d'una pime amb una vida relativament jove i plenament internacionlitzada.

Demà al DdG trobareu informació sobre la jornada d'ACC1O... Algunes de les coses que s'hi han dit les podeu veure ja al blog de la Trina Milan

1 comentaris:

Trina Milan ha dit...

Oriol,
un plaer desvirtualitzar-te en aquesta sessió d'InterACC1O 09; la conexió de mitjans millora el resultat, gràcies per la teva companyia i l'enllaç al post.
Fins la propera