Què diuen de la nostra economia


L'avanç de les dades trimestrals del PIB certifiquen la paralisi de l'economia espanyola. Tot i que no és la més malparada d'Europa, si és la que ha registrat una major caiguda perquè en poc temps a passat de créixer a taxes properes al 3,5% o el 4% a tenir un creixement trimestral gairebé nul. Mentre Zapatero diu que no n'hi ha per tant, perquè les locomotores europees estan pitjor, des de diferents mitjans internacionals fan una anàlisi gens optimista de l'economia espanyola. En només una setmana n'hem tingut tres exemples:

Liberation: "Els dos pilars del miracle econòmic espanyol s'han enfonsat". "Després de conèixer una insolent vitalitat, el consum s'enfonsa». "El sector de la construcció es desploma». "Espanya pateix revés rere de revés", "És el mai vist en 15 anys".

The Wall Street Journal: "Els bancs espanyols s'han mantingut sorprenentment bé fins ara, però el panorama s'està entelant, especialment per a les caixes"

The Economist: “Bancarrota espanyola: Una pila d'habitatges per vendre”. “L'antiga estrella de l'eurozona declina en tot Europa”

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La publicaciones francesas se ceban con Zapatero.'Le Point' y 'L'Express', dos de los semanarios más importantes de Francia, publicavan en su último número informaciones sobre la situación económica en España. Para 'Le Point', Zapatero, aparece como un "socialista liberal", mientras que 'L'Expresss' entiende que el jefe de Gobierno español "tiene por qué inquietarse" dada la difícil coyuntura económica española, que se encuentra "al borde del ataque de nervios".

Vida quotidiana ha dit...

A vegades, quan s'escriu des de la llunyania es veu el bosc i no els arbres. Durant molts anys ens hem estat autoenganyant, creient-nos que creixíem per sobre de la mitjana europea, quan en realitat bona part d'aquest creixement era fictici i, sobretot, tenia data de caducitat.

A més, quan un escriu de coses des de la llunyania sol estar lliure de pressions i de condicionants...