Tonto l'últim


Setmana plagada d'estudis i d'informes que venen a confirmar el que tots sabem. Que la cosa no està per tirar coets i que el sector de la construcció i la promoció immobiliària ha deixat de tirar del carro de tal manera que ens hem quedat parats. Primer va ser la Cambra de Girona, la que va alertar de l'excessiva dependència del sector de la construcció a la nostra demarcació. Després van venir els promotors, que ens van dir que per primer cop en 12 anys no poden vendre els pisos acabats de fer. Finalment, arriba la FOEG que ens alerta que els industrials han descuidat les inversions del seu negoci per tal d'aprofitar el boom de la construcció.
I ara que el totxo no tira. Tot aturat. Diu el president de la patronal gironina que els empresaris estan desorientats, que no saben quin és el camí que han de seguir en el futur. Em sembla una afirmació gratuïta. És precisament aquesta incertesa i aquest risc el que fa determinades apostes empresarials siguin un èxit (o un fracàs).
I parlant d'apostes empresarials. Mentre les estadístiques (com les del ministeri de l'Habitatge) s'entesten a fer-nos creure que els preus dels pisos segueixen pujant, surten iniciatives per aprofitar aquest mercat a la baixa. Aquesta setmana s'ha presentat un grup de promotors que ofereix pisos a preu de cost. I és que davant la situació actual, el que vulgui-necessiti vendre un pis ha de baixar preus. M'ho deia un API fa uns dies, «l'últim a vendre serà el més tonto».

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Això dels pisos a preus de cost, no m'ho acabo de creure.