Municipis digitals. El ciutadà al centre


Aquesta setmana s'ha celebrat una jornada organitzada per Localret i Infonomia sobre les tendències per aplicar les noves tecnologies als municipis. Al site de Localret, hi ha tota la informació disponible.


Només, algunes idees que van apuntar Alfons Cornella i Antonella Broglia:

- El problema central no és disposar o no de tecnologies, sinó aplicar-les eficaçment al servei de les persones. Que quan el ciutadà accedeix a la web d'una administració trobi allò que és de més utilitat, no tot allò que per imatge o per altres factors hagi destacat el govern de la institució.

- Les ciutats del futur que aconseguiran promoció econòmica i benestar seran aquelles que espoden anomenar “ciutats intel·ligents” que combinen adequadament competitivitat i sostenibilitat. Per això cal passar d’un model on el que importa és que tot funcioni, a un altre que es basi, i que aposti clarament, pels actius d’aquell territori, ja siguin culturals, industrials, d’esperit emprenedor, etc, en els quals el municipi tingui una identitat i sigui clarament competitiu davant la resta. Una de les feines principals dels responsables locals és identificar o trobar quin ha de ser el model i al voltant d’aquesta idea aglutinar l’esforç públic i privat