Molta feina per fer

FOEG i Pimec han consensuat una candidatura única en les eleccions a la Cambra de Girona. Amb tota probabilitat, la seva proposta per omplir les 46 vacants al ple de la corporació acabara prosperant. Dels 46 candidats, només 5 són dones, és a dir poc més del 10%. És la constatació que queda molta feina per fer en el reconeixement de la dona en l'àmbit de l'empresa. Tot i que hem avançat molt des d'aquella fatídica data del 8 de març de 1908, quan van morir 129 dones en l'incendi d'una fàbrica tèxtil de Nova York (la tragèdia va donar origen al Dia de la Dona Treballadora), queda molt camí per recorrer. Fa pocs dies, parlava amb Esther Casademont, autora amb Mar Galtés, de El timo de la superwoman, sobre les dificultats de les dones en l'àmbit laboral. El seu llibre hauria de ser lectura de capçalera per a tots els homes i per als directius d'empresa. Avui, dos de cada tres llicenciats de la UdG són dones, quantes arribaran a càrrecs de responsabilitat? Segur que els seus companys tindran més probabilitats. Com a societat hem de fer una reflexió per eliminar els obstacles que frenen la carrera professional de moltes dones. En temps de crisi no ens podem permetre aquesta pèrdua de talent!

Per acabar, algunes estadístiques, facilitades pel sindicat de tècnics tributaris Gestha, i una altra recopilada per la UGT de Catalunya a partir de dades de l'última Enquesta de Població Activa.








Bookmark and Share

1 comentaris:

Aureli Alvarez ha dit...

Quan tingui un moment, penjaré un comentari sobre el que crec, caracteritza com anacròniques a les actuals cambres de comerç. Ara, crec, aprofitant el moment de les eleccions a les cambres catalanes, serà una oportunitat per la seva acutalitat. POtser és un tema que interessi a més d'un i d'una.